Chichén Itzá

Het absolute hoogtepunt van Yucatán! Hier moet je geweest zijn. Trek voor Chichén Itzá in ieder geval een volle dag uit, als je rustig de tijd wilt hebben en alle prachtige tempels en bouwwerken goed op je wil laten inwerken kun je misschien beter in de buurt overnachten en er twee dagen voor vrij maken.

Als je in een hotel in Cancun of Playa del Carmen overnacht kun je het beste een auto huren en hier ’s ochtends vroeg naartoe rijden. Excursies zijn zeer prijzig en je krijgt niet het hele complex te zien. Vanaf Cancun is het twee uur rijden over een uitstekende tolweg. De tolweg is zo’n beetje uitgestorven, omdat deze voor de gewone Mexicaan te duur is. Je kunt ook kiezen voor de normale, gratis, weg waarbij je door talloze kleine Maya dorpjes komt.

Chichén Itzá is één van zeven nieuwe wereldwonderen, en dat is niet voor niets. Het is een enorm complex met als middelpunt El Castillo, de grote piramide. Het is nog niet bekend vanaf wanneer Chichén Itzá bewoond werd. Er is gering bewijs van menselijke nederzettingen vanaf 400 voor Christus, maar de meeste gebouwen zijn van de periode 500 na Christus tot 1000 na Christus.

In het jaar 987 na Christus werd de stad veroverd door de Tolteken, onder aanvoering van hun leider Topiltzin en hij nam de naam Quetzalcoatl aan. Quetzalcoatl was de god van wind, wijsheid, mais en het leven. Rond 1250 na Christus raakte Chichén Itzá in verval. Tegen de tijd dat de Spanjaarden kwamen in de zestiende eeuw was Chichén Itzá verlaten.

Chichen Itza bezoeken

Je kunt met een begeleide tour naar Chichen Itza of met eigen vervoer. Alle dagen geopend van 08.00 tot 16.30. Kinderen onder de dertien en studenten zijn gratis.

Chichén Itzá: Begeleide tour + vervoer

De makkelijkste manier om Chichén Itzá te bezoeken is via een begeleide tour. Je wordt opgehaald vanaf je hotel en weer terug gebracht.

  • Vervoer van jouw hotel in Cancún naar Chichén Itzá en terug
  • Engels- en Spaanssprekende gids voor de hele dag
  • Bezoek aan de X-cajum Cenote
  • Gratis lunchbuffet
  • Skip the line-toegang tot Chichén Itzá
  • Begeleide tour van 90 minuten + 90 minuten vrije tijd in Chichén Itzá

Bestel je kaartjes online vanaf 48 euro

Chichén Itzá: Skip the line

Als je met eigen vervoer gaat dan kun je makkelijk zelf bepalen hoelang je in Chichén Itzá blijft. En met deze “skip the line” kaartjes sla je de vaak lange rijen over en kun je direct naar binnen.

Bestel je kaartjes online vanaf 12,86 euro