Tulum

Een ontzettend indrukwekkende Mayastad is Tulum. Tulum verrijst op een twaalf meter hoge klif boven de azuurblauwe zee. De oorspronkelijke naam van de stad was Zama, dat stad van de zonsopgang betekent. Tulum richt zich naar het oosten en de zonsopgang hier moet geweldig zijn!

Op een van de beelden in de stad in een datum gevonden die correspondeert met ons jaar 564 na Christus, maar men denkt dat de stad toen nog niet bestond en dat dit beeld naar Tulum is verplaatst vanuit een andere stad. De stad kende zijn hoogtepunt tussen de elfde en de vijftiende eeuw. De stad is ommuurd en binnen de muren woonden waarschijnlijk alleen de machtige religieuze leiders en de adelklasse. De stad was klein maar toch erg belangrijk als handelspost voor de Maya wereld door zijn ligging aan de zee.

Tulum bezoeken

Bezoek de prachtige ruïnes van Tulum met een begeleide tour. Je wordt ’s ochtends vanaf je hotel opgehaald en eenmaal aangekomen bij Tulum kun je ze de lange rijen voorbij, want je krijgt direct toegang. De tour duurt zo’n 9 uur en dat is meer dan de moeite waard om alles te bewonderen. ’s Avonds wordt je weer terug gebracht naar je hotel.

  • Vervoer vanaf jouw hotel in Cancún / Riviera Maya naar Tulum en terug
  • Fast track-toegang tot Tulum
  • Begeleide tour

Boek je tickets voor Tulum online voor 42 euro